2009-02-26 02:53:49• hírek • Szatmar.ro

Védekezve is lehet nyerni

A Liverpool, a Panathinaikosz és a Bayern bemutatta, hogyan lehet védekezve is előnyt szerezni.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első fordulója véget is ért szerda este és a mérkőzéseken ismét beigazolódott, hogy a statisztikát azért illik komolyan venni. Ami a mérkőzéseket illeti, a Bayern lemosta a Sportingot, a Liverpool győzött a Bernabeuban, a Juventus kikapott Londonban, a Panathinakosz pedig megszerezte első pontját Spanyolországban. És akkor bővebben.

 

A.nap szenzációja egyértelműen a Bayern München Lisszaboni győzelme volt. Persze, a bajorok sikere önmagában még nem meglepő, mert a Sporting még soha nem tudott német csapat ellen nyerni, míg a bajorok mindössze egyszer szenvedtek vereséget portugál együttes ellen. Az eredményt ismerve szinte elképzelhetetlen, de a második német gólig egyértelműen a Sporting volt a jobb csapat, több komoly helyzetet is kialakítottak, egy ízben Lahmnak a gólvonalról kellett kifejelnie a labdát. A szünet előtt aztán, teljesen váratlanul, Ribery egy szóló után vezetéshez juttatta a németeket, amit Klose az 57. percben egy lesgóllal megduplázott. Ez teljesen összetörte a hazaiakat, a védelmük teljesen szétesett, aminek egy büntető (Ribery értékesítette), majd a hajrában két Toni-gól lett az eredménye. Nyugton állíthatjuk, nem volt ekkora különbség a két csapat között. (a labdabirtoklási arány 50%-50%, kapu felé tartó lövések száma 13-14 volt.)

A legnagyobb várakozás a Real Madrid-Liverpool találkozót előzte meg és ez okozta a legnagyobb csalódást. Az angolok teljesen a védekezésre rendezkedtek be, amivel semmit nem tudott kezdeni a Real, hiába birtokolta többet a labdát. A hazaiak csak néhány lövésig jutottak, ám ezek nem okoztak komolyabb gondot Reina kapusnak, míg a túloldalt Casillasnak azért legalább két bravúrt be kellett mutatnia, egyszer Torres lövésénél, egyszer pedig Xabi Alonso 60 méteres emelésénél. A szünet után még inkább ellaposodott a találkozó, a hazaiak meddő mezőnyfölénye semmilyen veszélyt nem jelentett Reina kapujára. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, egy jobb oldali szabadrúgásnál Josszi Benajunra (fotó) nem figyeltek a védők, az izraeli középpályás pedig fejjel megszerezte a győztes találatot. Ezzel minden esély megvan arra, hogy folytatódjék a Pool azon sorozata, mely szerint eddig mindössze egyszer búcsúztatta spanyol csapat az európai kupákból.

Jóval nagyobb iramot és jobb játékot hozott a másik rangadó, melyen a Chelsea a Juventust fogadta. A hazaiak megnyomták az elejét, az első tíz perben két helyzetet is kialakítottak, majd a 12. minutumban Kalou ugratta ki Drogbát, aki 13 méterről nem hibázott. A folytatásban is a Chelsea volt az aktívabb, ám ígéretes helyzeteit nem tudta kihasználni. Jó félóra elteltével a Juventus kezdte megtalálni saját játékát, innentől kezdve inkább ők domináltak. Del Piero, Amauri és Nedved előtt is több komoly egyenlítési lehetőség adódott, ám hol Cech kapus, hol a centiméterek akadályozták meg őket a gólszerzésben. A második félidőben a Chelsea inkább az eredmény tartására koncentrált, mindössze Anelka távoli lövését jegyezhetjük a nevük mellé. Ezzel a Chelsea immár 16 mérkőzés óta nem szenved vereséget hazai pályán, míg a Juventus sorozatban hatodik idegenbeli meccsét veszíti el az egyenes kieséses szakaszban.

Egyedül a Panathinaikosz szegült ellen a statisztikának, tizedik spanyolországi fellépésükön megszerezve első pontjukat. Pedig a találkozó nagy részén nem úgy tűnt, hogy ez összejöhet, mivel a Villarreal Llorente, Eguren és elsősorban Rossi révén egy sor helyzetet alakított ki és puskázott el. És amint ezt a foci íratlan törvénye kimondja, ez megbosszulta magát, amikor az 59. percben Karagunisz egy szenzációs bombával megszerezte a vezetést a görögök javára. A „sárga tengeralattjáró" nem hagyta annyiban a dolgot és a 67. percben a veterán Robert Pires büntetőt harcolt ki, (igaz, az őt elgáncsoló Wawrzyniakot előtte Rossi lökte fel), amit Rossi értékesített, beállítva ezzel a végeredményt.

Eredmények:
Sporting Lisszabon-Bayern München 0-5
gólok: Ribery (42. 62., 11-es), Klose (57.), Toni (85., 89.)

Real Madrid-Liverpool 0-1
gól: Benajun (82.)

Chelsea-Juventus 1-0
gól: Drogba (12.)

Villarreal-Panathinaikosz 1-1
gólok: Rossi (67.,11-es), illetve Karagunisz (59.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: